Adding Care to your Beauty

Easy TCA Pain Control

Gecontroleerde TCA peeling voor huidverbetering 

Wat is Easy TCA?

De Easy TCA is een medische medium peeling die zichtbare huidverbetering geeft. Een peeling stimuleert de cel vernieuwing en verwijdert dode huidcellen. De huid wordt hierdoor egaler, pigmentvlekken verminderen, poriën worden minder zichtbaar en de huid zal zich vernieuwen en verjongen.

De Easy TCA Pain Control is een innovatieve TCA peeling met een pijnstillende werking.

Behandelplan op maat

Afhankelijk van het gewenste resultaat bestaat een persoonlijk behandelplan doorgaans uit een aantal peelingsessies met een interval van 1 of 2 weken en het gebruik van specifieke SkinTech behandel crèmes en gezichtsreiniger.

Deze producten zijn ontwikkeld voor de aanpak van uw huidprobleem (zoals pigmentvlekken, acne, fijne lijntjes en littekentjes, een droge, arme of vale huid) en bescherming van uw huid tegen zonlicht (UV).

De SkinTech crèmes gebruikt u tijdens de behandelperiode tot ongeveer zes weken na de laatste peeling. Tijdens de behandelperiode kunt u geen gebruik maken van uw eigen crèmes omdat deze niet ontwikkeld zijn voor gebruik op een gepeelde huid. 

Hoe ziet de behandeling eruit?

De Easy TCA peeling wordt in een aantal lagen op uw huid aangebracht totdat de gewenste diepte is bereikt. Dit induceert een ontstekingsproces wat de huid rood en branderig maakt. De Easy TCA Pain Control bevat pijnstilling waardoor de behandeling comfortabeler is.

Na de peeling wordt het 'post peel mask' aangebracht. Dit is een crème die het ontstekingsproces weer afremt, waardoor de roodheid en hitte uit de huid trekt. Binnen enkele minuten wordt uw huid weer rustig en pijnloos. Deze crème laat u de rest van de dag zitten. U was uw gezicht op de behandeldag niet meer. Vanaf de volgende ochtend mag u uw gezicht reinigen met SkinTech Cleanser foam, waarna de geschikte behandel crème wordt aangebracht.

Na de behandeling is het belangrijk dat u de huid tot 4 weken na de peeling goed blijft beschermen met Melablock HSP SPF 50+ of 30+ en dat direct zonlicht zoveel mogelijk wordt vermeden. 

Verwachting

Om een goede huidverbetering te realiseren, zal er een behoorlijk deel van de opperhuid moeten worden vervangen door nieuwe cellen. Hiervoor is vervelling dus nodig en onvermijdelijk. Tussen dag 3 en 5 vervelt u doorgaans het meest.

Dag 1: De dag na de peeling voelt uw huid droog aan, maar er is niet veel zichtbaar

Dag 2: Uw huid voelt strak en droog aan. Er kunnen donkere vlekken zichtbaar zijn waar u pigment had zitten.

Dag 3: De vervelling begint, eerst rondom de mond en dan verder. Eventuele vlekken schilferen ook van de huid af. 

Het vervellen duurt doorgaan 2-3 dagen, daarna zult u nog wat resterende velletjes in de haargrens en rondom uw neus zien. Uw nieuwe huid is zichtbaar verbeterd, is egaler en straalt. 

Post Peel Care

Uw gepeelde huid is kwetsbaar! Zorg daarom dat u zich strikt aan de voorgeschreven Post Peel Care houdt. Een van de risico's na een TCA peeling is namelijk het ontstaan van pigmentvlekken. 

Wanneer kan ik geen Easy TCA Peeling ondergaan?

U kunt (nog) geen Easy TCA Peeling ondergaan wanneer u:

 • Ontstekingen / infecties hebt (ook actieve acne en actieve herpes)
 • Insulineafhankelijke diabetes mellitus hebt en snel ontregeld raakt
 • Immunologische aandoeningen en / of verminderd immuunsysteem hebt
 • Kanker hebt en onder behandeling bent
 • Last hebt van keloïd vorming (hypertrofische littekens)
 • Nier-, luchtweg-, lever- of cardiale aandoeningen hebt
 • Verse littekens of wonden in het behandelgebied
 • Een verleden hebt met radiotherapie in het gelaat
 • Zwanger bent of borstvoeding geeft
 • Na harsen een beschadigde huid hebt, of recent ontharing crème hebt gebruikt
 • Indien u isotretinoine (roaccutane) hebt gebruikt kunt u doorgaans 6 maanden na afronding van de kuur behandeld worden
 • Na gebruik van tretenoine (vitamine A / Retinol), glycolzuur, benzoylperoxide kan de permeabiliteit van de huid verhoogd zijn. U kunt dan wel een Easy TCA peeling ondergaan maar meld dit altijd vooraf. 

Verder: Mannen kunnen zicht op de dag van de behandeling beter niet scheren.

 
 
 
 
E-mailen
Bellen